چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد و با وجود تحریمها، ایران در تمامی عرصهها بویژه حوزه فناوری و علم دانش پیشرفت رو به جلو داشته است، تحریمها نه تنها نتوانسته مانع پیشرفت فعالیتهای علمی در کشور شود بلکه در برخی عرصهها شاهد هستیم که پژوهشگران و محققان ایرانی با همت و تلاش انحصار برخی محصولات را شکسته و موفق به ساخت آن محصول در داخل کشور شوند.
کنترلر ویلچر برقی محصول الکترونیکی مورد نیاز در ویلچرهای برقی است که مورد استفاده افراد دارای معلولیت و تولیدکنندگان ویلچر برقی قرار دارد و به تازگی با همت پژوهشگران ایرانی انحصار آن از آمریکا خارج شده است و پژوهشگران ایرانی توانستهاند محصولی را بسازند که از نظر ایمنی و کارآمدی در حد برندهای درجه یک جهانی محسوب میشود. این محصول در یکی از شرکتهای دانش بنیان امیرکبیر به نام شرکت فناوری هوشمند میکائیل ساخته شده که هم اکنون سید وحید هاشمی، مدیر عامل آن است.
دانشجو: شما عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه سمنان بوده اید، در رابطه با فعالیتهای دانشجویی تان در دانشگاه سمنان بگوید.
در دوران دانشجویی علاوه بر تحصیل و فعالیت در تشکلهای دانشجویی، تحقیقات علمی و پژوهشی جدی هم داشتیم. پروژه طراحی و ساخت ربات انسان نما از جمله فعالیتهای ما در دانشگاه بود که دستاوردها و افتخارات متعددی را هم در پی داشت. در مسابقات ربوکاپ ۲۰۰۶ آلمان نیز شرکت داشتیم، کسب رتبه دوم در جشنواره جوان خوارزمی، و مقام اول مسابقات ایران اوپن در آن دوره بخشی از فعالیتهای دانشجویی و پس از آن بود. شاید این فعالیتها و تجربیات تخصصی و پژوهشی در دانشگاه و فضای آموزشی بود که انگیزه برای ادامه این فعالیتها در دوران فارغ التحصیلی و تلاش برای خدمت به توسعه فناوری کشور را ایجاد میکرد.
دانشجو: بیشترین مشکلاتی که شرکتهای دانش بنیان با آن مواجه هستند، چه مشکلاتی است؟
به طور خیلی واضع بحث حمایتی از این شرکتها از مهمترین مشکلات آنها است و حمایت از تولید و فناوری در کشور مغفول مانده و حمایت دولتی بسیار اندک و در کمال تاسف عمدتا در حد اعطای وامهای ربوی است که کمکی به توسعه علم و فناوری نمیکند! ما برای ساخت این محصول از این وامها بهره نبردیم که اگر استفاده کرده بودیم، در مدت این ۸ سال فعالیت تحقیقاتی و تخصصی اکنون جزو بدهکاران بانکی محسوب میشدیم!